Urządzenia i Akcesoria
Ciasto twarogowe z agrestem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto twarogowe
-
40 oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
300 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki500 g agrestu bez szypułek i ogonków
-
200 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
90 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
90 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
93.7 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
634.8 kJ /
151.7 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Clafoutis z rabarbarem
50min.
Sernik z rabarbarem
7hod. 30min.
Ciasto z jabłkami
1hod. 20min.
Ciasto piaskowe z jabłkami
1hod. 10min.
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2hod. 45min.
Odwracane ciasto z gruszkami
2hod. 15min.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1hod. 35min.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1hod. 15min.
Jogurtowy placek ze śliwkami
1hod. 20min.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2hod. 10min.
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1hod. 25min.
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1hod. 10min.