
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto twarogowe z agrestem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto twarogowe
-
40 oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500 g agrestu bez szypułek i ogonków
-
200 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
90 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
90 g twarogu podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
151.7 kcal /
634.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
93.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.