Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Manchego Käse, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 8 Knoblauchzehen
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Braten
- 50 g Mehl
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Paprika de la Vera
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 900 g Wasser
- 100 g Toastbrot, gewürfelt
- Salz zum Würzen
- 250 g Sahne
- 2 Prisen Chilifäden
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 426 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 34 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelsuppe
1 Std.
Zwiebelsuppe
50 Min
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Käsesuppe
15min
Zwiebelsuppe
40 Min
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Französische Zwiebelsuppe
5h 30 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40 Min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 Min