Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Emmentaler, in Stücken
Fleischbrühe
- 500 g Rinderknochen, in Stücken (siehe Tipp)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Porree, in Stücken
- 1 Bund gemischte Kräuter, frisch (z. B. Thymian, Rosmarin, Lorbeer)
- 1550 g Wasser
- ½ TL Pfeffer
- 2 Nelken
Zwiebelsuppe
- 50 g Butter, in Stücken
-
500
g Zwiebeln, in Ringen (1 cm)
lub 500 g rote Zwiebeln, in Ringen (1 cm) - 2 TL Salz
- 6 - 12 Scheiben Baguette
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1896 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelsuppe
1 godz.
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 godz.
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 godz.
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2h 25min
Zwiebelsuppe
50 min
Zwiebelsuppe
40min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7h 10min
Rindssuppe
2 Std.
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40min
Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen
45min
Sous-vide gegarter Schweinebauch mit Kartoffel-Endivien-Stampf
13h 15min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40min