Französische Zwiebelsuppe

Französische Zwiebelsuppe

4.4 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    200 g
Fleischbrühe
  • Rinderknochen in Stücken (siehe Tipp)
    500 g
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Porree in Stücken
    100 g
  • gemischte Kräuter, frisch (z. B. Thymian, Rosmarin, Lorbeer)
    1 Bund
  • Wasser
    1550 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Nelken
    2
Zwiebelsuppe
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Zwiebeln in Ringen (1 cm)
    500 g
    500 g rote Zwiebeln, in Ringen (1 cm)
  • Salz
    2 TL
  • Baguette
    6 - 12 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 454 kcal / 1896 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...