Urządzenia i Akcesoria
Rote-Grütze-Torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl120 g
-
Backpulver2 TL
-
Zucker100 g
-
Eier2
-
Butter weich, in Stücken120 g
Sahne-Creme
-
Gelatine6 Blätter
-
Wasser, kalt zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Schmand400 g
-
Zucker100 g
Rote Grütze und Fertigstellung
-
rote Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut400 g
-
150 g WeißweinTraubensaft150 g
-
Speisestärke15 g
-
Zucker30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
79 mg
Białko
4 g
Kalorie
1283 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weltklasse!
8 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2h 30min
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Himbeer-Mascarpone-Torte
3h
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3h 30min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Sägespänekuchen
2h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Rotkäppchen-Kuchen
4h