Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 120 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 100 g Zucker
- 2 Eier
- 120 g Butter, weich, in Stücken
Sahne-Creme
- 6 Blätter Gelatine
- Wasser, kalt zum Einweichen
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 400 g Schmand
- 100 g Zucker
Rote Grütze und Fertigstellung
- 400 g rote Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut
-
150
g Traubensaft
lub 150 g Weißwein - 15 g Speisestärke
- 30 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 307 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 79 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Zitronen-Mango-Schnitten
6 godz. 30 min
Apfelschnitten
2h
Pfirsich-Maracuja-Torte ohne Backen
6 godz. 30 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 Std.
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min