Urządzenia i Akcesoria
Schmand-Ananas-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten75 g
-
Zucker75 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver1 TL
-
Ei1
Belag und Fertigstellung
-
Milch500 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Zucker180 g
-
Schmand600 g
-
Ananasstücke (Abtropfgew. 340 g), abgetropft, Saft aufgefangen (siehe Tipp)1 Dose
-
Tortenguss, weiß1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
59 mg
Białko
4 g
Kalorie
1114 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min