Urządzenia i Akcesoria
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben350 g
-
Zucker250 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier4
-
Quark500 g
-
Mascarpone250 g
-
Weichweizengrieß90 g
-
Kirschkonfitüre200 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
269 mg
Białko
12 g
Kalorie
2218 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Einfache Herrentorte
5 godz. 45 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min