
Urządzenia i Akcesoria
Mini Paris-Brest
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Krem cukierniczy
-
mleka w temp. pokojowej450 g
-
żółtka4
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
mąki pszennej25 g
-
cukru20 g
-
masła15 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Masa pralinowa
-
orzechów laskowych w karmelu połamanych na kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
masła (200 g), w temp. pokojowej, pokrojona na kawałki1 kostka
Krążki ptysiowe
-
wody150 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej120 g
-
jajka plus dodatkowo 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania krążków ptysiowych4
-
migdałów, w płatkach do posypania krążków ptysiowych3 łyżki
Wykończenie
-
cukier puder do oprószenia ciastek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
645 kcal /
2699 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Sód
158 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Makaroniki z lemon curd
2 godz.
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2 godz. 15 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min