Urządzenia i Akcesoria
Mini Paris-Brest
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Krem cukierniczy
-
450 g mleka w temp. pokojowej
-
4 żółtka
-
30 g skrobi kukurydzianej30 g skrobi ziemniaczanej
-
25 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
15 g masła
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Masa pralinowa
-
350 g orzechów laskowych w karmelu połamanych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 kostka masła (200 g), w temp. pokojowej, pokrojona na kawałki
Krążki ptysiowe
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
120 g mąki pszennej
-
4 jajka plus dodatkowo 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania krążków ptysiowych
-
3 łyżki migdałów, w płatkach do posypania krążków ptysiowych
Wykończenie
-
cukier puder do oprószenia ciastek
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
158 mg
Białko
11 g
Kalorie
2699 kJ /
645 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
2 godz. 10 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 godz. 15 min
Trdelník
2 godz. 30 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Sernik gianduia
11 godz.