
Urządzenia i Akcesoria
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto na zaczyn drożdżowy
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750130 g
-
mleka80 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
cukru1 łyżeczka
Mini ciasta
-
cukru120 g
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
skórka z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia450 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki70 g
-
mleka60 g
-
wody z kwiatów pomarańczy30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
jajka2
-
soli1 szczypta
Formowanie i dekoracja
-
jajko roztrzepane1
-
owoców kandyzowanych, mieszanych (100-150 g)4 - 6 łyżek
-
migdałów, w płatkach (ok. 30 g)3 - 4 łyżki
-
cukru (ok. 50 g)2 - 3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
303 kcal /
1268 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska