
Urządzenia i Akcesoria
Tort Mimoza z ananasem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Krem budyniowy (Crème pâtissiére)
-
laska wanilii1
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
cukru80 g
-
mąki pszennej60 g
-
jajka2
-
żółtka2
Biszkopt
-
jajek8
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego3 - 4 krople
-
mąki pszennej240 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli2 szczypty
-
oleju30 g
Krem chantilly i dekoracja
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
kawałków ananasa, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm kostkę300 g
-
zalewy z ananasa z puszki120 g
-
wody mineralnej, niegazowanej120 g
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (opcjonalnie)20 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.4 kcal /
1394.7 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
136 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
8 Przepisów
Polska
Polska