
Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty z kremem cytrynowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Kruche ciasto z orzechami i rozmarynem
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
230 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
1 jajko
Krem cytrynowy
-
80 g cukru
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
80 g likieru cytrynowego, typu limoncello
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 jajko
-
4 żółtka
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
8 fig pokrojonych w ósemki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536 kcal /
2244 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min