
Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty z kremem cytrynowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Kruche ciasto z orzechami i rozmarynem
-
orzechów włoskich, łuskanych80 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego40 g
-
soli1 szczypta
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżka
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia230 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek120 g
-
jajko1
Krem cytrynowy
-
cukru80 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
likieru cytrynowego, typu limoncello80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
-
jajko1
-
żółtka4
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
fig pokrojonych w ósemki8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536 kcal /
2244 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska