
Urządzenia i Akcesoria
Granola piernikowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
900 g
Składniki
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej50 g
-
jabłek, suszonych, w krążkach80 g
-
śliwek suszonych, bez pestek180 g
-
pierniczków bez polewy czekoladowej, typu Katarzynki, pokrojonych na kawałki50 g
-
soku jabłkowego125 g
-
miodu gryczanego lub spadziowego125 g
-
oleju20 g
-
korzennej przyprawy do piernika15 g
-
płatków owsianych350 g
-
otrębów żytnich15 g
-
otrębów pszennych15 g
-
siemienia lnianego25 g
-
słonecznika łuskanego80 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
402.2 kcal /
1682.8 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
68.9 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
50.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NAJLEPSZE GRANOLE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Chrupiąca granola
2 godz.
Masło daktylowe
15 min
Nugat
3 godz. 15 min
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Pâte de fruits
2 godz. 20 min
Granola kokosowa
1 godz. 40 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Adżika
40 min
Granola z czarnym bzem
1 godz. 40 min