Urządzenia i Akcesoria
Granola piernikowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
900 g
Składniki
-
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
80 g jabłek, suszonych, w krążkach
-
180 g śliwek suszonych, bez pestek
-
50 g pierniczków bez polewy czekoladowej, typu Katarzynki, pokrojonych na kawałki
-
125 g soku jabłkowego
-
125 g miodu gryczanego lub spadziowego
-
20 g oleju
-
15 g korzenna przyprawa do piernika
-
350 g płatków owsianych
-
15 g otrębów żytnich
-
15 g otrębów pszennych
-
25 g siemienia lnianego
-
80 g słonecznika łuskanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
50.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1682.8 kJ /
402.2 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
68.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAJLEPSZE GRANOLE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 godz. 25 min
Granola z czarnym bzem
1 godz. 40 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Granita kawowa
12 godz. 15 min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 min
Kurkuma chai
15 min
Granola podstawowa
1 godz. 45 min
Granola
1 godz. 40 min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Gorąca czekolada z imbirem
30 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.