鸡肉沙威玛碗

鸡肉沙威玛碗

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

大蒜酸奶酱
  • 柠檬
    1 颗
  • 蒜头
    1 颗
  • 希腊酸奶
    230 克
  • 孜然粉
    ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ¼ 茶匙
腌制鸡肉
  • 去皮鸡大胸肉 (大约450-560克)
    2 块
  • 柠檬汁
    30 克
  • 特级初榨橄榄油
    30 克
  • 香菜籽粉
    1 茶匙
  • 红椒粉
    1 茶匙
  • 孜然粉
    ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ¼ 茶匙
米饭和鸡肉
  • 孜然籽
    ¼ 茶匙
  • 1100 克
  • 1 茶匙
  • 长米
    200 克
  • 特级初榨橄榄油
    15 克
  • 萝蔓生菜 切薄片
    220 克
  • 小黄瓜 切4等份并切片
    220 克
  • 去核卡拉马塔橄榄(Kalamata olive) 装饰用
  • 紫洋葱 薄切半月形切片
    100 克
  • 樱桃番茄 切半
    220 克
  • 柠檬 切片
    1 颗
  • 新鲜莳萝 (opcjonalnie) 切碎,装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1396 mg
Białko 36 g
Kalorie 2025 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...