Wersje kompatybilne
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 lomos de bacalao en salazón remojado y desalado (de aprox. 180 g)
- 200 g de aceite de oliva virgen extra
- 4 - 5 dientes de ajo en láminas
- 1 trozo de guindilla seca (en 10-15 aros)
- 150 g de agua (y 2 cucharadas más para el pilpil)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 32.95 g
- Węglowodany
- 0.78 g
- Tłuszcz
- 25.03 g
- Błonnik
- 0.07 g
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Bacalao con langostinos
1h
Chipirones rellenos
1h 10min
Lubina en salsa de salmorreta
25 min
Codorniz escabechada con emulsión de patata (Al vacío)
13h 30 min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao con chirlas
45min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1h 10min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min
Bacalao Club Ranero
1h