Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 échalote (env. 30 g)
- 40 g de beurre
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 320 g de riz spécial risotto (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
-
1
cube de bouillon de volaille, de viande ou de légumes
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison ou de fond de légumes, - ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Risotto
55 Min
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Polenta crémeuse aux épinards
35 Min
Risotto au citron, burrata et romarin
1h 10min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1h
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Roulé à la pâte à tartiner
25 Min