Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Chorizo, in Würfeln (1 cm)
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 750 g Wasser, warm
- 100 g Weißwein, trocken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 50 g Tomatenmark
- 50 g Paprikamark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 20 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2925 kJ / 699 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1809 mg
Alternatywne przepisy
Chorizo-Patties
1 godz. 25 min
Miso-Udon-Carbonara
25 min
Chorizo-Eintopf mit Gemüse, Kichererbsen und Pasta
35 Min
Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo
30 Min
Chili con Chorizo
30 Min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 Min
Salsiccia-Risotto
30 Min
Ajvar-Couscous mit Hähnchen
30 Min
Burrata mit marinierten Cherry-Tomaten und Pesto-Risotto
45 Min
Malzbier-Bolognese
2 godz.
Enchilada-Suppe mit Hähnchen und Tortilla-Chips
30 Min
Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce
25 min