Chorizo-Risotto mit Frühlingszwiebeln

Chorizo-Risotto mit Frühlingszwiebeln

4.5 1.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Chorizo in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Öl
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
    250 g
  • Wasser warm
    750 g
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomatenmark
    50 g
  • Paprikamark
    50 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2
  • Butter in Stücken
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1809 mg
Białko 27 g
Kalorie 2925 kJ / 699 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...