Knoblauch-Parmesan-Orzotto

Knoblauch-Parmesan-Orzotto

4.4 109 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (1-2 cm)
    100 g
  • Knoblauchzehen
    3 - 4
  • Risoni-Nudeln
    250 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Crème fraîche
    1 geh. EL
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 426 kcal / 1783 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 357 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...