Mais-Salat mit Hackfleisch und Avocado

Mais-Salat mit Hackfleisch und Avocado

4.4 890 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • Rinderhackfleisch
    250 g
  • Avocado reif, in Stücken
    1
  • Joghurt, 1,5% Fett
    50 g
  • Limettensaft
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Sriracha-Sauce
    1 geh. TL
  • Mais (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
    1 Dose
  • Eisbergsalat in Stücken
    250 g
  • Tortilla-Chips grob zerbrochen
    30 g
  • Frühlingszwiebel in feinen Ringen
    1
  • rote Spitzpaprika entkernt, in Ringen
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 1613 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...