Würzig gebratene Udon-Nudeln mit Ente und Sesam

Würzig gebratene Udon-Nudeln mit Ente und Sesam

4.6 2.9K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt
    1
  • schwarzer Sesam
    10 g
  • Sesam hell
    10 g
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Honig
    50 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Reisessig
    20 g
  • Sojasauce
    60 g
  • Möhren in dünnen Scheiben (5 mm)
    150 g
  • Entenbrust, mit Haut in Streifen
    400 g
  • Öl zum Braten
  • Pfeffer zum Würzen
  • Udon-Nudeln vorgegart, (à ca. 220 g), z. B. von Allgroo
    2 Pck.
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 2696 kJ / 644 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...