Lachs-Krabben-Pasta

Lachs-Krabben-Pasta

4.6 385 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Dill abgezupft
    1 - 2 Stängel
  • Wasser zum Kochen
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter
    20 g
  • Porree in dünnen Ringen
    150 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • passierte Tomaten aus der Dose
    400 g
  • Sahne
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    2 Prisen
  • Bandnudeln
    500 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Krabben, geschält
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 298 mg
Białko 43 g
Kalorie 3923 kJ / 938 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 104 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...