Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 250 g de fromage blanc nature
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 20 g de farine
- 50 g de raisins secs
- 6 - 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001.7 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Spritzbredele
25min
Galette des Rois à la noisette
3 Std. 40 Min
Linzer torte
2h
Etoiles amandes et caramel
1h 15min
Pain de Pâques complet aux œufs et aux filets de truite fumée
1h 45min
Massepain d'Issoudun
1h
Biscuits doigts de sorcière
2h
Gâteau écailles de poisson
1h 20min
Pai ananas
2h
Salade de chou-fleur et pois chiches
45min
Gâteau aux quetsches
45min