Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 250 g de fromage blanc nature
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 20 g de farine
- 50 g de raisins secs
- 6 - 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001.7 kJ / 238.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de rêve danois
1h
Escargots à la pistache
21 Std.
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Bredele à la cannelle
1h
Pierogi au bœuf
1h
Pastéis de nata à la cannelle
2h
Tarte aux cerises briochée
3h 25min
Glace à la cannelle et aux figues
12h 30min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Croustade gasconne aux pommes
45min
Pastis landais
2 godz. 30 min
Pastéis de nata
50 Min