![Sformato di cavolfiore e spinaci Sformato di cavolfiore e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65739d82-193c-4014-a4ef-545be3dca990/Derivates/5d33b9ae-70c8-414f-b745-603e6c8cbd6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sformatini cavolfiore e spinaci
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 1000 g di acqua
- 300 g di cimette di cavolfiore
- 100 g di spinaci freschi
- 2 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Sformatini ai carciofi
1h
Flan al topinambur
40min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30min
Sformatini di finocchi
1h 30min
Sformato di cardi
1h
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1h
Sformatini ai porri
55min
Burger di cavolo nero
45min
Flan al cavolo viola
55min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1h 30min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min