Tacchino tonnato sottovuoto

Tacchino tonnato sottovuoto

4.9 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Tacchino sottovuoto
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 500 - 600 g di tacchino in un unico pezzo (fesa)
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 - 3 bacche di ginepro
Salsa tonnata
  • 200 g di olio di arachidi
  • 80 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
  • 2 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 5 - 10 g di capperi sotto sale dissalati
  • 15 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • ½ cucchiaio di aceto bianco
  • 2 tuorli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 708 kcal / 2962.3 kJ
Białko 40.8 g
Tłuszcz 60.4 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 359.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...