Petto di pollo Sottovuoto con salsa satay

Petto di pollo Sottovuoto con salsa satay

4.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Petto di pollo sottovuoto
  • 10 g di curcuma in polvere
  • 5 g di cumino in polvere
  • 3 g di aglio in polvere
  • 8 g di sale
  • 600 g di petto di pollo senza pelle (2x300 g ciascuno, spessore 2-3 cm)
  • 1700 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Salsa satay
  • 150 g di burro di arachidi
  • 100 g di acqua
  • 1 spicchio di aglio senz'anima, schiacciato finemente (vedere consigli)
  • 15 g di zucchero di palma di cocco
  • 40 g di salsa di soia
  • 15 g di succo di limone
  • 20 g sciroppo di tamarindo
  • 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
  • 20 g di latte di cocco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 531.9 kcal / 2225.6 kJ
Białko 57.3 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 898.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...