Urządzenia i Akcesoria
Gefüllte Lebkuchen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 11 godz. 30 min
80 Stücke
Składniki
Lebkuchenteig
-
Weizenmehl, glatt370 g
-
Lebkuchengewürz20 g
-
Natron1 TL
-
Eier (Größe M)2
-
Rohrohrzucker250 g
-
Honig50 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
Füllung und Lebkuchen backen
-
Haselnüsse, geröstet80 g
-
Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (Softpflaumen)120 g
-
Powidl240 g
-
Rum25 g
-
Ei verquirlt1
Schokoglasur und Fertigstellung
-
350 g Kakaoglasur-DropsSchokoglasur-Drops350 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
7 mg
Białko
1 g
Kalorie
324 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosbusserl
1 godz. 10 min
Fruchtecken
1 godz. 20 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Osternest aus Germteig
2 godz.
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Eisenbahner
2 godz. 30 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Kaffeekrapferl
2 godz.
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Rumschnitten
50 min