Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g Milch
- 25 g Maisstärke
- 105 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier (Größe M)
- 1 Eidotter
- 10 g frische Germ
- 280 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 290 g Butter, weich, in Stücken
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Kirschwasser (opcjonalnie)
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 120 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2712 kJ / 648 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5 godz. 40 min
Spagatkrapfen
11h 50min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2sa 30 dk
Somloer Nockerl
9 Std.
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2sa 10 dk
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Kardinalschnitten
3sa
Malakofftorte
10sa 20 dk
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Osternest aus Germteig
2sa
Mini-Schaumrollen
1h 40min