![Rhubarb crumble Rhubarb crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15b0daf1-96c5-4873-89b5-da8fefc2806a/Derivates/e4a992e3-ab8d-42c8-9c54-62a7379fcdd2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g salted butter, cut into pieces (1 cm), plus extra to grease
- 500 g rhubarb, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g sugar
- 100 g rolled oats
- 100 g plain flour
- whipped cream, ice cream or custard, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1646.5 kJ / 393.5 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 111.6 mg
Alternatywne przepisy
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1ч. 10 мин.
Rhubarb, orange and almond Cake
1ч. 30 мин.
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Classic christmas fruit mince
1ч. 10 мин.
Plum paste
1h
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20min
Christmas mince pies
1h 40min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Victoria sponge cake
1h 20min
Chloe's caramel fudge
24 Std. 30 Min
Delicious lemon pudding
55min