Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g salted butter, cut into pieces (1 cm), plus extra to grease
- 500 g rhubarb, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g sugar
- 100 g rolled oats
- 100 g plain flour
- whipped cream, ice cream or custard, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1646.5 kJ / 393.5 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 111.6 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and swede mash
25 min
Christmas mince pies
1h 40 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Custard
10 min
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Classic christmas fruit mince
1 Std. 10 Min
Victoria sponge cake
1h 20 min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 godz. 15 min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3 godz. 15 min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min