Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g rice
- 1 - 2 pieces lemon zest or orange zest (5 x 2 cm)
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 450 g carrots, cut into pieces
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into halves, to taste
- 400 g water
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g full cream milk
- 1 tsp sea salt, to taste
- 1 ½ tsp ground black pepper
- 70 g butter
- 5 sprigs fresh coriander, roots and stems included, plus extra leaves for garnishing
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1548 kJ / 369 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 772.3 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40min
Cream of tomato soup
25 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Spicy cauliflower soup
20 Min
Vegetable soup
35min
Mushroom soup
30min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Tomato soup with ham and cheese wands
1 Std. 20 Min
Broccoli almond soup
30min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Zucchini soup
25 Min
Broccoli soup with sage oil
30min