Johannisbeer-Kuchen mit Vanillefrosting

4.4 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 Stücke

Składniki

  • Butter davon 180 g weich, 100 g, kalt in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    280 g
  • Zucker
    230 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Eier
    4
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Mehl
    320 g
  • Backpulver
    8 g
  • Johannisbeeren
    300 g
  • Vanilleschote
    ½
  • Frischkäse
    100 g
  • Johannisbeeren zum Dekorieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 86 mg
Białko 5 g
Kalorie 1487 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...