Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Kuchen mit Vanillefrosting
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter davon 180 g weich, 100 g, kalt in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten280 g
-
Zucker230 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier4
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
-
Mehl320 g
-
Backpulver8 g
-
Johannisbeeren300 g
-
Vanilleschote½
-
Frischkäse100 g
-
Johannisbeeren zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
86 mg
Białko
5 g
Kalorie
1487 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 Std. 15 Min
Empanadas mit Paprika-Pilz-Füllung
3 Std. 25 Min
Zucchini-Zitronen-Muffins
1 Std.
Zitrus-Minz-Sirup
1 Std. 30 Min
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 Min
Sommerliche Gemüsesuppe
55 Min
Himbeer-Limetten-Biskuitrolle
11 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
35 Min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 Std. 15 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 Std. 30 Min
Schokoladen-Butter-Cookies
1 Std.