Lebkuchen-Gugelhupf
TM6 TM5

Lebkuchen-Gugelhupf

4.6 (224 oceny)

Składniki

  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 150 g Haselnüsse
  • 50 g Orangeat
  • 250 g Mehl
  • 2 TL Weinstein-Backpulver
  • 2 TL Lebkuchengewürz
  • 30 g Kakao
  • 100 g Marzipanrohmasse, zimmerwarm, in Stücken
  • 150 g Zucker
  • 50 g Muscovado-Zucker
    lub 50 g brauner Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 5 Eier (Kl. M), zimmerwarm
  • 150 g Rotwein, trocken
  • 2 - 3 EL Puderzucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1556 kJ / 371 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
23 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy