Lebkuchen-Gugelhupf

Lebkuchen-Gugelhupf

4.6 265 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Haselnüsse
    150 g
  • Orangeat
    50 g
  • Mehl
    250 g
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Lebkuchengewürz
    2 TL
  • Kakao
    30 g
  • Marzipanrohmasse zimmerwarm, in Stücken
    100 g
  • Zucker
    150 g
  • Muscovado-Zucker
    50 g
    50 g brauner Zucker
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Kl. M), zimmerwarm
    5
  • Rotwein, trocken
    150 g
  • Puderzucker
    2 - 3 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 371 kcal / 1556 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...