Urządzenia i Akcesoria
Lebkuchen-Gugelhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Haselnüsse150 g
-
Orangeat50 g
-
Mehl250 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Lebkuchengewürz2 TL
-
Kakao30 g
-
Marzipanrohmasse zimmerwarm, in Stücken100 g
-
Zucker150 g
-
50 g brauner ZuckerMuscovado-Zucker50 g
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M), zimmerwarm5
-
Rotwein, trocken150 g
-
Puderzucker2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1556 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nusskuchen
1 godz.
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 godz. 45 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 godz. 30 min
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Schoko-Gewürzkuchen
5 godz.
Gewürzkuchen
2 godz.
Glühweinkuchen
1 godz. 10 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.