Falafel di ceci con salsa allo yogurt

Falafel di ceci con salsa allo yogurt

3.9 148 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Falafel di ceci
  • di ceci secchi ammollati per 12 ore in acqua fredda
    200 g
  • di cipolla
    30 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½ - 1
  • di semi di cumino
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di succo di limone spremuto fresco
    10 g
  • di farina tipo 00
    25 g
  • olio per frittura q.b.
Salsa allo yogurt
  • di mentuccia lavate
    4 - 5 foglie
  • di yogurt greco bianco, non zuccherato
    125 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 245.8 kcal / 1028.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 30.3 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 495.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...