Spätzle agli spinaci con panna e speck
TM5 TM6

Spätzle agli spinaci con panna e speck

5.0 (88 ocen)

Składniki

Spätzle agli spinaci

  • 500 g di acqua
  • 400 g di spinaci freschi in foglia, privati del gambo
    lub 400 g di spinaci in foglia surgelati, privati del gambo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di latte
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 1 pizzico di sale
  • 3 uova

Condimento

  • 30 g di cipolla
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di speck a listarelle
  • 200 di panna fresca liquida
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di sale

Terminare la preparazione

  • 5 - 6 steli di erba cipollina fresca, tritata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2844.5 kJ / 679.8 kcal
Białko
29.2 g
Węglowodany
64.5 g
Tłuszcz
35.8 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1160.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy