![Spätzle agli spinaci con panna e speck Spätzle agli spinaci con panna e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b7de3cb2896e7dd321071340eb1e3038/Derivates/f2bbe821efa43521130a769c001068a3a0324be9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spätzle agli spinaci
- 500 g di acqua
-
400
g di spinaci freschi in foglia, privati del gambo
lub 400 g di spinaci in foglia surgelati - 300 g di farina tipo 00
- 100 g di latte
- 3 uova
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di speck a listarelle
- 200 di panna fresca liquida
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 5 - 6 steli di erba cipollina fresca, tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2844.5 kJ / 679.8 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1160.2 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Spatzle rosa con triglie e piselli
1 Std.
Spatzle di cavoletti con speck
1 Std.
Strangolapreti alla trentina
4h
Canederli al formaggio
1 Std.
Gnocchi di spinaci
55 Min
Spatzle di zucca con salsiccia
1 Std.
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.