Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Peterli, frisch, abgezupft
- 30 g Schalotte, halbiert
-
300
g Steinpilze, frisch, in Stücken
lub 40 g Steinpilze, getrocknet, in Wasser eingeweicht und abgetropft - 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis, alle Sorten (z. B. Carnaroli oder Arborio), 14 Minuten Garzeit
- 60 g Weisswein, trocken
- 800 g Wasser
-
1
TL Salz
lub 1 geh. TL Gemüsebouillon Paste - 30 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50 min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 min
Kürbisrisotto
35 min
Rotwein-Pilz-Risotto
35 min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 dk
Butternusskürbis-Ingwer-Suppe
35 min
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45 min
Kürbis-Risotto mit Speck
25 Min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 min
Kürbis-Kokossuppe
45 min
Peperoni-Risotto
35 min
Forellen mit Gemüsereis
45 min