![Polenta Polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6488AE26-0BE3-4DF6-8F84-6474002B148F/Derivates/B76E2893-DEF5-41A1-A1D7-CB29BF184D32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g pflanzliches Öl
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 2 Gemüsebouillonwürfel - ½ TL Salz
- 250 g Maisgriess
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bündner Gerstensuppe
55 min
Gerstensuppe
1 godz. 20 min
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Knöpfli
50min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Knöpfli
50min
Polenta
1h
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Tessiner Polenta
45 min