Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Rüebli, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 100 g Knollensellerie, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Bündnerfleisch, in Tranchen, in Streifen (2 cm)
- 30 g Butter
- 80 g Rollgerste
- 900 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel, (für je 0,5 l)
- 100 g Vollrahm
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- ½ Bund Peterli, glattblättrig (ca. 10 g), Blätter abgezupft, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g