Urządzenia i Akcesoria
Gemüsecremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Olivenöl25 - 30 g
-
Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Karotten, Sellerie, Lauch), in Stücken (2 cm)170 - 200 g
-
gemischtes Gemüse (z.B. Zucchetti, Karotten, Kürbis, Süsskartoffel, Sellerie, Pastinaken, Erbsen), in Stücken700 - 800 g
-
Wasser750 - 850 g
-
1 GemüsebouillonwürfelGemüsebouillon Paste1 TL
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
465 kJ /
111 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kartoffelsuppe
1 godz.
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30 min
Kürbissuppe
35 min
Tomatensuppe mit Quark
25 min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Gemüsesuppe
25 min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Forellen mit Gemüsereis
45 min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 min
Erbsen-Crèmesuppe
40 min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min