Gemüsecremesuppe

4.6 170 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    25 - 30 g
  • Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Karotten, Sellerie, Lauch), in Stücken (2 cm)
    170 - 200 g
  • gemischtes Gemüse (z.B. Zucchetti, Karotten, Kürbis, Süsskartoffel, Sellerie, Pastinaken, Erbsen), in Stücken
    700 - 800 g
  • Wasser
    750 - 850 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Salz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 111 kcal / 465 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...