Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 150 g queijo flamengo
- 6 curgetes
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 240 g atum em lata, escorrido (3 latas aprox.)
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 678.5 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 405.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50 Min
Esparguete com alho-francês e camarão
45min
Arroz de peixe com espinafres e limão
30 Min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30 Min
Baguetes com pasta de atum
30 Min
Lasanha de beringela
1h 10 min
Miniquiches com base de fiambre
35 Min
Quiche de presunto e camembert
1 Std.
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min
Tarte de cogumelos
50 Min
Salmão no forno com tomate seco
30 Min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40min