Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. chá de sal
-
100
g bacon em cubos (1 cm aprox.)
lub 100 g fiambre cozido cortado em cubos (1 cm aprox.) - 20 g azeite
- 60 g água, mais q.b. p/ cozer
- Pimenta preta q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2436.1 kJ / 582.3 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 487.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30min
Massa com pesto de brócolos
30min
Penne de atum com manjericão
35min
Tagliatelle com salmão
35min
Massa cremosa de salmão e alho-francês
35min
Esparguete à carbonara
30min
Tagliatelle com cogumelos e cebola
25min
Penne com atum
30min
Orzo com frango, milho e tomate-cereja
35min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50min
Salada de massa grega
30min