![Cavolfiori con bagna cauda e scorzone Cavolfiori con bagna cauda e scorzone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4D5C6AA-1FCC-4025-B552-DA1FE8618B0B/Derivates/3A04159E-0296-4925-9019-94415D6EA59E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gherigli di noci
- ½ spicchio di aglio, senz'anima
- 20 g di filetti di acciuga sott'olio
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 600 g di cavolfiori a fette 1,5 cm (possibilmente di vari colori)
- 1 tartufo nero fresco (scorzone)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spiedini gratinati ai tre cavolfiori con bagnacauda
1 godz. 15 min
Asparagi alla parmigiana
50 min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 min
Cavolfiori gratinati
50 min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Insalata di cavolfiori e patate
30 min
Cavolfiore gratinato al formaggio
35 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1 godz.
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min