![Tagliatelle al ragù di coniglio Tagliatelle al ragù di coniglio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a6714e0d57876e1544a12bb23025ab84/Derivates/4b63e7d5f5183ee961b5e44abda074e584015e83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 70 g di gambo di sedano a pezzi
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 600 g di carne trita di coniglio
- 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di pasta fresca, tipo tagliatelle
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2522.3 kJ / 602.8 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 256.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema al limone con mirtilli
1小时
Crème caramel al Varoma
3 Std.
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1h 30min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 godz. 30 min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1hod. 40min
Cous cous con moscardini e olive
1小时
Insalata al petto d'anatra e aceto balsamico
1hod. 35min
Composta di pesche allo zenzero e cannella
1h 30min
Stracotto di manzo con funghi e patate
4 Std.
Tasca di vitello ripiena a Cottura Lenta
2h 30min
Purè di patate (TM6)
1小时