Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 1 cebola média, cortada ao meio
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite de oliva
- 50 g bacon cortado em cubos (1 cm x 1 cm)
- 50 g linguiça calabresa fina, cortada em rodelas finas
- 300 g farinha de mandioca tipo biju
- 1 c. chá de sal marinho
- 2 maçãs, descascadas, cortadas em cubos pequenos
- 50 g uva passa
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 145 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granola de Castanhas
50 λεπτ.
Polenta cremosa ao molho de funghi
35min
Cocada branca
45min
Curau de milho verde
30 λεπτ.
Cajuzinho
1ωρ. 30 λεπτ.
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 godz. 40 min
Creme de milho verde
25 λεπτ.
Polenta
40 Min
Quibebe
35min
Pasta de cebola e alho
15 λεπτ.
Curry rápido de frango
40 Min