Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g óleo de girassol
- 500 g abóbora fresca, cortada em cubos médios
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes em pasta
lub 1 c. chá de sal - 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 5 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas, picadas
- sal, q. b. para ajustar o sabor
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2 mg
Alternatywne przepisy
Arroz e feijão tradicional
13u. 20min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Ragú de carne
45min
Frango com quiabo
40min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Polenta
40min
Couve à mineira
20min
Kibe assado
1h 20 min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Molho vinagrete
15min
Pasta de cebola e alho
15min
Escondidinho de carne
1h 15min