Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 bifes de alcatra, finos (aprox. 15 cm x 8 cm x 1 cm cada)
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 1 cenoura pequena, cortada em tiras
- 100 g vagens verdes
- ½ linguiça calabresa defumada, cortada em tiras
- 8 ramos de salsinha fresca
- 8 ramos de alecrim
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1000 g tomates maduros, cortados em pedaços
- 80 g vinho tinto, seco
- 750 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
2
c. chá de caldo de carne em pasta
lub 2 c. chá de sal - 300 g arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2993 kJ / 716 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 39 g
- Sód
- 399 mg
Alternatywne przepisy
Picadinho
40 Min
Feijoada tradicional
13 godz. 25 min
Bolinho de arroz com calabresa
35 min
Brigadeiro de colher
20min
Bolo nega maluca
1 Std. 5 Min
Escondidinho de carne seca
1 godz. 55 min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Ragú de carne
45 Min
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50 Min
Polenta
40 Min
Repolho roxo agridoce
25min
Escondidinho de carne
1h 15 min