Sous-vide-Forelle mit Bohnenpüree und Gemüsechips

Sous-vide-Forelle mit Bohnenpüree und Gemüsechips

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 Portionen

Składniki

Sous-vide-Forelle
  • Wasser
    1600 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Forellenfilets, mit Haut (à ca. 300 g)
    2
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    2 EL
  • Thymian
    2 Zweige
  • Rote Bete in Scheiben (2-3 mm)
    150 g
  • Pastinaken in Scheiben (2-3 mm)
    150 g
  • Zucchini in Scheiben (2-3 mm)
    150 g
Bohnenpüree und Fertigstellung
  • Olivenöl
    80 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Sardellenfilet, in Öl (opcjonalnie) abgetropft
    1
  • Cannellini-Bohnen abgetropft
    240 g
  • Wasser
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3306 mg
Białko 46 g
Kalorie 3405 kJ / 813 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...