![Pesto di rucola e avocado Pesto di rucola e avocado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f03a1b58-da48-4938-9ccc-ce9f4a945b07/Derivates/24ac0102-f08b-47c5-982b-d67c4fe300a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di nocciole tostate
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
- 30 g di rucola, lavata e asciugata
- 1 avocado maturo, la polpa a pezzi
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1635.3 kJ / 390.8 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 323.6 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di avocado
15 min
Tramezzini al pesto di spinaci
4h
Farina di ceci
45 dk
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1h 40 min
Risotto alla barbabietola con merluzzo sottovuoto
2h 10min
Pesto di carote e noci
10min
Pesto di pistacchi
10min
Pesto radicchio e noci
10min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto di rucola
10min
Pesto di pomodori secchi
10min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 min