Pesto di rucola e avocado
TM6

Pesto di rucola e avocado

4.7 (72 oceny)

Składniki

  • 50 g di nocciole tostate
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
  • 30 g di rucola, lavata e asciugata
  • 1 avocado maturo, la polpa a pezzi
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1635.3 kJ / 390.8 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
2.5 g
Tłuszcz
38.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
3.3 g
Sód
323.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy