Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di nocciole tostate
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
- 30 g di rucola, lavata e asciugata
- 1 avocado maturo, la polpa a pezzi
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1635.3 kJ / 390.8 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 323.6 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto di rucola
10min
Pesto di pistacchi
10min
Pesto di pomodori secchi
10min
Pesto di avocado
15 Min
Pesto di scarola e pecorino
15 Min
Pesto di carote e noci
10min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10min
Hummus di avocado (senza lattosio)
20min
Pesto di erbe aromatiche e burrata
15 Min
Pesto alla trapanese
20min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min