Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux et un peu pour le moule
- 250 g de sucre en poudre
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 150 g de lait
- 230 g de noisettes en poudre
- 200 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 200 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3198 kJ / 767 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55 min
Tarte sucrée du Berry
1 godz.
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1 godz. 15 min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 godz. 10 min
Cake marbré chocolat et courge
1h 45min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1h 20min
Cake framboise-chocolat blanc
50min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Muffins aux fruits rouges
30min