Urządzenia i Akcesoria
Baba ghanoush
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
920 g
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease15 g
-
eggplants (approx. 1000 g)2
-
lemon zested and juiced½
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
garlic clove1
-
plain yoghurt50 g
-
tahini25 g
-
sea salt to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 920 g
Sód
192.1 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2508.1 kJ /
599.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
36.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
76.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Greek pita breads
1 godz. 15 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
1 godz.
Focaccia
2 godz. 5 min
Polenta
25 min
Yam Porridge with Brown Butter Sage Crumble (Tim Hollingsworth)
40 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Polenta
1 godz.
Baba ghanoush
1 godz.
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min