![Baba ghanoush Baba ghanoush](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95849f1c-d36b-4705-b2c1-38197dd3c7d1/Derivates/f4df57ba-534f-470c-b99a-071213fe4bf1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 eggplants (approx. 1000 g)
- ½ lemon, zested and juiced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g plain yoghurt
- 25 g tahini
- 1 pinch sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 920 g
- Kalorie
- 2508.1 kJ / 599.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 36.1 g
- Sód
- 192.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baba ghanoush
1 godz.
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Herby potato salad with crisp topping
50min
Salsa verde
5 min
Winter Radish, Citrus and Cashew Cream (Matthew Kenney)
Brak ocen
Pil pil sauce
5 min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Silverbeet dahl
8h 40min
Falafel
25 godz. 30 min
Grilled eggplant dip
2 godz.