Urządzenia i Akcesoria
Baba ghanoush
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
920 g
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease15 g
-
eggplants (approx. 1000 g)2
-
lemon zested and juiced½
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
garlic clove1
-
plain yoghurt50 g
-
tahini25 g
-
sea salt to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 920 g
Sód
192.1 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2508.1 kJ /
599.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
36.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
76.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Gwinganna polenta with vegetables
1 godz. 10 min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3 godz.
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Tahini dip (tarator)
5 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 godz. 50 min
Apple frangipane tart
1 godz. 20 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Polenta
25 min