Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce

Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce

3.4 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    30 g
  • water
    1200 g
  • Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
    1 tsp
  • basmati rice
    200 g
  • asparagus
    500 - 700 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
Lemon sabayon sauce
  • egg yolks
    4
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 1685 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...