![Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154160.jpg)
Wersje kompatybilne
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1200 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
- 200 g basmati rice
- 500 - 700 g asparagus
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon sabayon sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40 min
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1h 30min
Warm wasabi potato salad
30 Min
Chicken broth with bread dumplings
1 Std. 5 Min
White fish and lemon risotto
30 Min
Apple Wild Rice
50 Min
Potted scrambled eggs with asparagus
30 Min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30 Min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1j 35 menit
Omelette
30 Min
Bolognaise sauce for two
20 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min