Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 60 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 350 g batata cortada em rodelas (5-7 mm aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 20 g água
- 500 g bacalhau demolhado, cortado em pedaços (3 cm aprox.)
- 2 c. sopa de pão ralado
- 1 dente de alho
- 300 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço, mais q.b. p/ guarnecer
- ½ c. chá de orégãos, mais q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2719.6 kJ / 650 kcal
- Białko
- 83.5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 8958.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1sa
Grão à alentejana
1 Std. 15 Min
Salada de coelho
15 Min
Arroz de costeleta de porco ao estilo de Hong Kong
1sa 30 dk
Caldeirada de polvo
1sa
Guisado de feijão fumegante
30 Min
Tortilha de atum no forno
1sa 30 dk
Cebolada de porco com batata e curgete assadas
1 Std. 15 Min
Guisado de peixe e marisco
55 Min
Frango de cebolada à angolana
30 Min
Frango com cerveja
40 dk
Salteado de porco com pimentos
30 Min