Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken katsu curry
- 25 g vegetable oil
- 3 garlic cloves
- 120 g onion (approx. 1 onion), cut into pieces (2 cm)
- 200 g carrots, cut into slices (1 cm)
- 1 tbsp curry powder
- 125 g plain flour
- 500 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 20 g honey
- 15 g Japanese soy sauce
- ½ tsp garam masala
- 1 dried bay leaf
- 100 g panko breadcrumbs
- 1 egg
- 2 chicken breast fillets
Steamed rice
- 350 g short grain rice
- 900 g water
- 1 tsp sea salt
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5199.5 kJ / 1238 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 113.9 g
- Tłuszcz
- 62.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1465 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork
40 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Asian-style pork noodles
1h
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Kalguksu (chicken noodle soup)
1h 15min
Korean fried chicken
4 Std.
Hoisin pork bowl
30 min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25 min
Lamb sausage ragu
30 min
Nasi goreng
40 min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min