Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken katsu curry
- 25 g vegetable oil
- 3 garlic cloves
- 120 g onion (approx. 1 onion), cut into pieces (2 cm)
- 200 g carrots, cut into slices (1 cm)
- 1 tbsp curry powder
- 125 g plain flour
- 500 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 20 g honey
- 15 g Japanese soy sauce
- ½ tsp garam masala
- 1 dried bay leaf
- 100 g panko breadcrumbs
- 1 egg
- 2 chicken breast fillets
Steamed rice
- 350 g short grain rice
- 900 g water
- 1 tsp sea salt
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5199.5 kJ / 1238 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 113.9 g
- Tłuszcz
- 62.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1465 mg
Alternatywne przepisy
Asian-style pork noodles
1h
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Lamb sausage ragu
30 min
Meatball subs
55 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 Std. 5 Min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25 min
Korean fried chicken
4h
Hoisin pork bowl
30 min
Nasi goreng
40 min