![Murgh makhani (Butter chicken) Murgh makhani (Butter chicken)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71B817CA-04FA-4F2D-B5D0-234FA4CFE851/Derivates/AAF1CC29-6919-4B82-A301-1DEB915EDD70.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 800 g chicken thigh fillets, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g lemon juice
- ¼ tsp salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- oil, for greasing
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into halves
- 20 g ginger paste (see Tips)
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 20 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra for garnishing
- 40 g unsalted butter
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2545.7 kJ / 606 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 580.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Tandoori paste
5min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Beef madras
1h 30min
Lamb saag
1h 30min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Spiced lamb roast
29 godz. 50 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Tandoori chicken
45min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min